Sterrebos

presentatie tekenproject

Op vrijdagmiddag 7 juni ben je tussen 14u en 17u van harte welkom om het werk dat ontstaan is tijdens mijn verblijf in het Sterrebos te bekijken in het Bimlokaal. 

Tekenproject in het Sterrebos

20 april-5 mei 2024

Het tekenen van bossen was een van mijn onderwerpen na mijn studie aan de kunstacademie in Den Bosch. Hele dagen in het bos, gefascineerd door lichttwinkelingen, ritmes, donkere en grillige stammen, fris groen blad. Coulissen, een decor zoals in het theater. Dan hier een verlichte plek, dan daar een spot zonlicht. Zichtbare lichtbanen in de dampende en geurende atmosfeer.

Met dit Sterrebos-tekenproject pak ik deze fascinatie weer op. Verblijvend op camping De Groene Donk in Den Dungen, op drie kilometer afstand van het Sterrebos, breng ik twee weken lang iedere dag een bezoek aan het Sterrebos. Het materiaal dat ik ga gebruiken is pastelkrijt en houtskool. Toen zat ik op de grond, nu maak ik gebruik van een krukje, lichtgewicht veldezel en vissersparaplu :)

Aanhaken

Wil je een dag aanhaken en ook in het Sterrebos komen tekenen, dat kan! Neem je eigen schetsboek en je geliefde tekenmateriaal mee en alles wat je verder nodig hebt om de dag goed door te komen. Het Sterrebos ligt nabij Dooibroek en Haanwijk in de gemeente Sint Michielsgestel.