Lesaanbod 2024

Zanglessen. Aanmelden is mogelijk zowel individueel, als met tweeën. Ook is er de mogelijkheid om als kwartet lessen te volgen bijvoorbeeld voor zangers die al in een koor zingen en samen met medekoorleden de zangtechniek en het samen zingen willen verbeteren. 

Koorstemvorming en samenzang. Voor koorzangers en aspirant koorzangers. Een lessenreeks van 5 lessen van 2 uur om de kwaliteiten voor het in een koor zingen te verbeteren. Er wordt aandacht besteed aan ademsteun, klankvorming, blenden en intonatie. 

Muziektheorie. Voor koorzangers die het van blad lezen en zingen verder willen ontwikkelen. Een lessenreeks van 5 lessen van 2 uur. De lessen worden afgestemd op de verschillende niveaus.

Mini serie stemimprovisatie. Voor (koor) zangers die hun stemmogelijkheden op een creatieve manier willen verkennen. Uitgangspunten zijn 2- en 3-klanken, ritme, tekst en akkoordschema's. De mini serie bestaat uit 4 lessen van 2 uur.

Mini serie liederen Fauré met pianist. Voor (koor) zangers die weinig tot geen ervaring hebben met het solo zingen met een pianist. De liederen van de Franse componist Gabriel Fauré staan centraal. Iedere zanger kiest twee liederen uit. In de lessen is er aandacht voor ontspannen zingen, ademtechniek en interpretatie. De mini serie bestaat uit 4 lessen van 3 uur.

Masterclass weekend Fauré. Voor koorzangers die een keer solo willen zingen. Jezelf een heel weekend onderdompelen in het vocale werk van de Franse componist Gabriel Fauré. Gecoacht worden op ontspannen zingen en ademtechniek, lef en interpretatie. Het weekend wordt afgesloten met een presentatie.

Kamerkoor project 3 daagse. Voor koorzangers die ervaring willen opdoen in een klein kamerkoor. Het zelfstandig vooraf kunnen instuderen van de noten is een voorwaarde. In het projectkoor is er plek voor 3 sopranen, 3 alten, 3 tenoren en 3 bassen. In drie dagen wordt een programma van 8 tot 10 koorwerken ingestudeerd. Er wordt afgesloten met een concert op een sfeervolle locatie.